PhpGedView

Problemy związane z tworzeniem stron rodzinnych

Moderator: Moderatorzy


ODPOWIEDZ
Sponsor forum

andrzejg
Posty: 124
Rejestracja: pt kwie 11, 2008 10:39 am
Podziękowano: 19 razy
Kontakt:

Re: PhpGedView

Post autor: andrzejg » pt mar 18, 2011 3:05 pm

PGV
Zarządzaj plikami Gedcom - plik konfiguracyjny - wygląd i układ - nazwiska
Pomoc konfiguracyjna

POKAŻ NAZWISKA PO ŚLUBIE NA LIŚCIE OSÓB

Ta opcja umożliwia pokazanie na liście osób pełnego imienia i nazwiska małżonka po ślubie. Ta opcja wymaga wcześniejszego wygenerowania nazwisk po ślubie przy importowaniu pliku GEDCOM.

Ustawia zmienną $SHOW_MARRIED_NAMES w pliku xxx.GED_conf.php.


Pomoc ogólna
Zamknij okno
Pozdrawiam, Andrzej Gawron
miejsce poszukiwań: Brzeżany, Buszcze, Żnibrody woj. tarnopolskie
http://gawron.yum.pl


Paulus
Posty: 36
Rejestracja: śr gru 29, 2010 1:53 pm
Lokalizacja: Tychy
Podziękował/a: 6 razy
Podziękowano: 2 razy

Re: PhpGedView

Post autor: Paulus » pt mar 18, 2011 5:39 pm

dziękuję bardzo za pomoc, dokładnie o to mi chodziło.
Pozdrawiam
Paweł Jurak

Awatar użytkownika

angro51
Posty: 35
Rejestracja: pt kwie 11, 2008 8:10 pm
Lokalizacja: Łódź
Podziękował/a: 4 razy

Re: PhpGedView

Post autor: angro51 » czw kwie 21, 2011 12:44 pm

Witam.
Mam PhpGedView w wersji 4.1.6. Działa prawidłowo.
Uruchomiłem moduł googlemap. Wkleiłem API key dla swojej strony. No i zaczęło się.
Tzn. nic się nie zaczęło bo nie wyświetla mi mapki tylko sam zarys-prostokąt z ikoną ładowania mapy.
Trochę już czasu poświęciłem ale nic to nie dało.
Może macie jakieś podpowiedzi.
Pozdrawiam
Andrzej Groberek

Awatar użytkownika

rrafaell
Posty: 361
Rejestracja: pt kwie 11, 2008 9:18 pm
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował/a: 3 razy
Podziękowano: 6 razy
Kontakt:

Re: PhpGedView

Post autor: rrafaell » czw kwie 21, 2011 8:50 pm

Proponuję aktualizację strony do wersji 4.2.4.
pozdrawiam
Rafał Chalabala

www.gen.chalabala.info

Awatar użytkownika

wooc
Posty: 299
Rejestracja: śr cze 04, 2008 7:54 pm
Podziękował/a: 10 razy
Podziękowano: 35 razy

Re: PhpGedView

Post autor: wooc » czw kwie 21, 2011 8:54 pm

angro51 pisze:Witam.
Mam PhpGedView w wersji 4.1.6. Działa prawidłowo.
Uruchomiłem moduł googlemap. Wkleiłem API key dla swojej strony. No i zaczęło się.
Tzn. nic się nie zaczęło bo nie wyświetla mi mapki tylko sam zarys-prostokąt z ikoną ładowania mapy.
Trochę już czasu poświęciłem ale nic to nie dało.
Może macie jakieś podpowiedzi.
Odnośnik do strony byłby bardzo pomocny.
Samo uruchomienie modułu i wklejenie klucza nie wystarczy. Trzeba do każdego miejsca przypisać współrzędne. Jest gdzieś opcja Edytuj współrzędne geograficzne.

Chętnie pomogę, co prawda ja już przeniosłem się na webtrees i każdemu użytkownikowi PGV gorąco polecam. Na forum jest wątek poświęcony webtrees.
Pozdrawiam
Łukasz Wileński
-----------------------------
http://rodzina.sunschool.edu.pl/

Awatar użytkownika

angro51
Posty: 35
Rejestracja: pt kwie 11, 2008 8:10 pm
Lokalizacja: Łódź
Podziękował/a: 4 razy

Re: PhpGedView

Post autor: angro51 » czw kwie 21, 2011 9:25 pm

Witam.
Moja strona to
http://angro51.site88.net/Genealogia/
Z zakładki "Listy" po wybraniu "Hierarchia miejsc".
Do niektórych miejsc dodałem wspólrzędne ale to nic nie pomaga /m.in. Łódź, Gdańsk/.
Pozdrawiam
Andrzej Groberek

Awatar użytkownika

angro51
Posty: 35
Rejestracja: pt kwie 11, 2008 8:10 pm
Lokalizacja: Łódź
Podziękował/a: 4 razy

Re: PhpGedView

Post autor: angro51 » pt kwie 22, 2011 11:47 am

Witam.
Sprawa już jest nieaktualna. Poradziłem sobie.
Dziękuję za zaineresowanie się moim problemem.
Pozdrawiam
Andrzej Groberek

Awatar użytkownika

rrafaell
Posty: 361
Rejestracja: pt kwie 11, 2008 9:18 pm
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował/a: 3 razy
Podziękowano: 6 razy
Kontakt:

Re: PhpGedView

Post autor: rrafaell » pt kwie 22, 2011 12:40 pm

Napisz, jak sobie poradziłeś. Może to pomoże innym z podobnym problemem.
pozdrawiam
Rafał Chalabala

www.gen.chalabala.info

Awatar użytkownika

wicy
Posty: 1339
Rejestracja: czw kwie 10, 2008 8:56 pm
Lokalizacja: Łódź
Podziękował/a: 145 razy
Podziękowano: 299 razy
Kontakt:

Re: PhpGedView

Post autor: wicy » wt wrz 20, 2011 8:49 pm

Czy możliwość "dogrywania" ged i dokonywania zmian posiadają tylko użytkownicy w randze admina? Wszyscy, którzy posiadają w tabeli _user_setting atrybut canadmin=Y?

Próbuje zintegrować forum z phpgedview postawione na forumowym serwerze. Mogę ograniczyć już logowanie na pgv tylko dla użytkowników zarejestrowanych na forum z loginem i hasłem forumowym. Możliwe jest też ograniczenie "przeglądalności" danych pgv tylko dla forgenowców.
Czy ktoś zgłasza się na ochotnika do zamieszczenia próbki swojego ged?
---------------------------------------
Pozdrawiam, Witek Mazuchowski


AUTOR TEMATU
makros
Posty: 135
Rejestracja: pt kwie 11, 2008 9:33 am
Lokalizacja: Chełm woj.lubelskie
Podziękował/a: 5 razy
Podziękowano: 22 razy

Re: PhpGedView

Post autor: makros » ndz mar 18, 2012 9:52 am

Poddaję się :(

Nie moge ustawić języka polskiego podczas instalacji v 4.2.4
Robię całkowicie świeżą instalkę strona istalacyjna otwiera mi się w języku angielskim i pożniej po całej kofiguracji jako admin mam język domyślny angielski. Oczywiście przy instalowaniu zaznaczam dodatkowo język polski ale to nic nie daje. :((

Jak pamiętam już podczas rozpoczęcia instalki powinien być język polski.
Czy ktoś ma jakiś pomysł gdzie może być problem ?

Kuba

Awatar użytkownika

rrafaell
Posty: 361
Rejestracja: pt kwie 11, 2008 9:18 pm
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował/a: 3 razy
Podziękowano: 6 razy
Kontakt:

Re: PhpGedView

Post autor: rrafaell » ndz mar 18, 2012 8:15 pm

Może masz swoją stronę na serwerze angielskojęzycznym?
pozdrawiam
Rafał Chalabala

www.gen.chalabala.info

Awatar użytkownika

wooc
Posty: 299
Rejestracja: śr cze 04, 2008 7:54 pm
Podziękował/a: 10 razy
Podziękowano: 35 razy

Re: PhpGedView

Post autor: wooc » ndz mar 18, 2012 8:26 pm

Prawdopodobnie masz przeglądarkę internetową ustawioną domyślnie na język angielski.

Ponadto zachęcam do zapoznania się z webtrees.
Pozdrawiam
Łukasz Wileński
-----------------------------
http://rodzina.sunschool.edu.pl/


antos
Posty: 224
Rejestracja: pn mar 31, 2014 3:05 pm
Podziękował/a: 112 razy
Podziękowano: 4 razy

Re: PhpGedView

Post autor: antos » czw mar 24, 2016 4:31 pm

Szanowni Państwo
Od pewnego czasu zabieram się do stworzenia swojego drzewa genealogicznego w sieci. Zastanawiałem się i wybór padł na phpgedview postanowiłem założyć tą stronę na http://www.cba.pl. Pobrałem PhpGedView ze strony producenta, założyłem konto na cba.pl i przekopiowałem pliki na stronę. Teraz zaczynają się schody bo nie wiem gdzie i jak zmienić ten plik na zapisywany i w ogóle jak zacząć. Po wgraniu na stronę plików pojawia się taki obraz http://zapodaj.net/ac6313cd0008d.png.html
Czy miałby ktoś z Państwa czas aby mi pomóc? Z góry dziękuję :)

Pozdrawiam Albert Gleń
Albert syn Jana, wnuk Mariana, prawnuk Jana, 2xprawnuk Jakuba, 3xprawnuk Ignacego, 4xprawnuk Sebastiana, 5xprawnuk Macieja, 6xprawnuk Mateusza, 7xprawnuk Antoniego, 8xprawnuk Bartłomieja, 9xprawnuk Macieja, 10xprawnuk Marcin, 11xprawnuk Tomasza.

Awatar użytkownika

wicy
Posty: 1339
Rejestracja: czw kwie 10, 2008 8:56 pm
Lokalizacja: Łódź
Podziękował/a: 145 razy
Podziękowano: 299 razy
Kontakt:

Re: PhpGedView

Post autor: wicy » czw mar 24, 2016 5:09 pm

Nie ma co pomagać. :(
Oba czerwone komunikaty związane są z ograniczeniami darmowych serwerów i nie przeskoczy się tego.
---------------------------------------
Pozdrawiam, Witek Mazuchowski

Awatar użytkownika

wuja
Posty: 258
Rejestracja: pt kwie 18, 2008 3:30 pm
Lokalizacja: Szczecin
Podziękował/a: 11 razy
Podziękowano: 15 razy
Kontakt:

Re: PhpGedView

Post autor: wuja » czw mar 24, 2016 6:10 pm

Dodam jeszcze, że PhpGedView już od czterech lat nie jest rozwijane i nie wspierane. Proponuję zapoznać się z Webtrees
Pozdrawiam, Wojtek
-------------------------
https://wojciechgracz.pl
Taki już los poszukiwaczy, zanim się znajdzie grudkę złota, trzeba przesiać tony piasku.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tworzenie stron”