Witam ponownie,
i powoli moja teoria /być może/ koligacji z innymi Daniłowiczami z regionu sie potwierdza. W wieku XIX /początek XIX wieku/ moi Daniłowiczowie zamieszkiwali okolice: Duchny, Duchny Starej, Duchny Młodej, Brulina póżniej Komorowa i Ostrowii Mazowieckiej. Tymczasem pod koniec XVIII wieku w tych miejscowościach jeszcze ich nie ma. W wykazie "Regestr Diecezjów" z przypisami Krzysztofa Chłapowksiego i Sławomira Górzyńskiego nie ma o nich zadnych informacji. Skądś przyjechali tyle że na razie nie wiem skąd. Najbliżej mi na razie do pozostałych Daniłowiczów w regionie Podlaskim i na Białorusi. Pozdrawiam.
UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
Daniłowiczowie na Podlasiu.
Moderator: Moderatorzy
-
AUTOR TEMATU - Posty: 243
- Podziękował/a: 52 razy
- Podziękowano: 7 razy
Daniłowicze - Podlasie, Białoruś, Litwa, Ukraina ...
Witam,
poszukuję informacji o Daniłowiczach:
- z Podlasia /znane mi są 3 rodziny o tym nazwisku/
- z Białorusi
- z Litwy
- z Ukrainy
Moi rodzinni Daniłowicze pojawili się jako drobna szlachta na Podlasiu w okolicach Śniadowa/Smłodowa w początkach XIX wieku. W "Regestrze Diecezjów" - koniec XVIII wieku jako właścicieli ziemskich ich nie ma.
Skąd przybyli ?
Czy byli skoligaceni z pozostałymi rodzinami z Podlasia ?
Czy przybyli w te rejony z innych ziem należących do Wielkiego Księtwa Litewskiego ?
Pozdrawiam i proszę o pomoc.
-- Post scalono 18 paź 2011, 08:25 --
poszukuję informacji o Daniłowiczach:
- z Podlasia /znane mi są 3 rodziny o tym nazwisku/
- z Białorusi
- z Litwy
- z Ukrainy
Moi rodzinni Daniłowicze pojawili się jako drobna szlachta na Podlasiu w okolicach Śniadowa/Smłodowa w początkach XIX wieku. W "Regestrze Diecezjów" - koniec XVIII wieku jako właścicieli ziemskich ich nie ma.
Skąd przybyli ?
Czy byli skoligaceni z pozostałymi rodzinami z Podlasia ?
Czy przybyli w te rejony z innych ziem należących do Wielkiego Księtwa Litewskiego ?
Pozdrawiam i proszę o pomoc.
-- Post scalono 18 paź 2011, 08:25 --