Witam!
Szukam rodziny
Klimczak- Wielenin,Psary (pow.turecki), Zimotki ,Słomów Kościelny i okolice (Wielkopolska) Żyrardów i okolice,Warszawa
Kłodawscy-j.w 
Ceroń - Dębica,Krosno i okolice(Podkarpackie) i Warszawa i okolice
Czyżewski(a)- Mińsk Mazowiecki i okolice,Pokrzywnik,Zagościniec,Warszawa
Zwierz - Mińsk Mazowiecki i okolice,Pokrzywnik,Zagościniec (Mazowieckie),a także Chojnik,Morąg i okolice (Warmia i Mazury)
Moje największe utrapienie-dwie oddzielne gałązki
Kozłowscy(po mieczu)- Chojnik,Morąg i okolice (Warmia i Mazury),Mińsk Mazowiecki i okolice,Pokrzywnik,Zagościniec Warszawa i całe woj.Mazowieckie?
Kozłowscy(po kądzieli)- Warszawa i okolice
Poszukuję osób noszących takie nazwiska albo posiadających takie nazwiska w swoich drzewach:
Będę wdzięczna za każdą informację na temat w/w nazwisk
Dopisane- więcej informacji na temat mojej wiedzy o Ceroniach i Kozłowskich(po kądzieli) niżej.
Pozdrawiam Marzena

UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
	Klimczak,Ceroń,Czyżewski,Zwierz,Kłodawski,Kozłowski
Moderator: Moderatorzy
- 

mena_u
 AUTOR TEMATU
- Podziękował/a: 23 razy
- Podziękowano: 7 razy
Klimczak,Ceroń,Czyżewski,Zwierz,Kłodawski,Kozłowski
					Ostatnio zmieniony pn sty 17, 2011 11:47 pm przez mena_u, łącznie zmieniany 6 razy.

Pozdrawiam Marzena Urbańska
Abramowski Bereda Ceroń Cyranowski Czyżewski Dmowski-Czyż Grzelak Grzybowski Karcz Kazanowski Klimczak Kłodawski Komoda Kozłowski Kudelski Kulesza Łaziński Michalski Milewski Mroczek Murawski Suchocki Wąsowski Zbrożek Zwierz
						Abramowski Bereda Ceroń Cyranowski Czyżewski Dmowski-Czyż Grzelak Grzybowski Karcz Kazanowski Klimczak Kłodawski Komoda Kozłowski Kudelski Kulesza Łaziński Michalski Milewski Mroczek Murawski Suchocki Wąsowski Zbrożek Zwierz
- 

mena_u
 AUTOR TEMATU
Re: Klimczak,Ceroń,Czyżewski,Zwierz,Kłodawski,Kozłowski
Witam!micali pisze:Kozłowski to nazwisko panieńskie mojej mamy, mam sporo informacji do 1800 roku wszyscy urodzeni w Lebiedzina parafia Krasnybór, obecnie powiat Augustów
Pozdrawiam Ala
Dziękuję za informację
 Na temat nazwiska Kozłowski wiem niewiele
 Na temat nazwiska Kozłowski wiem niewiele  .Jedynie tylko ,że jest to nazwisko panieńskie mojej praprababci Katarzyny zd.Kozłowska po mężu ?, ur.1865 r ,miejsca urodzenia nie udało mi się  jeszcze do tej pory ustalić
 .Jedynie tylko ,że jest to nazwisko panieńskie mojej praprababci Katarzyny zd.Kozłowska po mężu ?, ur.1865 r ,miejsca urodzenia nie udało mi się  jeszcze do tej pory ustalić   .Mieszkała w Warszawie
 .Mieszkała w Warszawie
					Ostatnio zmieniony pt lis 18, 2011 7:35 pm przez mena_u, łącznie zmieniany 4 razy.

- 

mena_u
 AUTOR TEMATU
Re: Klimczak,Ceroń,Czyżewski,Zwierz,Kłodawski,Kozłowski
Odkopałam temat z myślą ,że być może, dzięki większemu naświetleniu mojej wiedzy (na dzień dzisiejszy)na temat nazwisk Ceroń i Kozłowska /i uda mi się dzięki Wam ruszyć z miejsca w poszukiwaniach moich przodków oraz ich krewnych i spowinowaconych, a także uzyskać jakiekolwiek  informacje o osobach noszących nazwiska Ceroń i Kozłowska/i głównie z Warszawy, Dębicy ,Krosna i okolic.
Po kądzieli
Pradziadkowie: Stanisław Ceroń ( 1896 r. gdzie?- 1948 r. zm. w Warszawie ) & Marianna Kozłowska (1895 r. gdzie?- 1986 r. zm. w Warszawie)
Dzieci Stanisława i Marianny:
1.Stanisława (ur.1915) ,
2.Ryszard (1920 – 1992 zm. w Warszawie),
3.Marian( ur.1922-zm?),
4.Stefan (1924 r.- 1994r.zm. w Warszawie)
5.Halina(1929 r. w Warszawie, zmarła 1972 r.w Warszawie)- moja babcia
6.Pelagia (ur.1927r.-zm.?),
7. Władysława(ur.1932r.-zm. w Warszawie)
Wszyscy urodzeni w Warszawie na Gęsiej
Co do tej pory wiem na temat dzieci Stanisława i Marianny:
Wszyscy w 1940 r .wypędzeni z Gęsiej, gdzie?(księgi meldunkowe z ul. Gęsiej ,nie zachowały się)
Ryszard –stracił palce u ręki, pracując w fabryce jakiej i gdzie ? w trakcie II Wojny Światowej.
Marian-przeniósł się po II Wojnie Światowej (lub w trakcie) do Dębicy woj. Podkarpackie, powiat dębicki, tam urodziły mu się dzieci: Kazimierz , Ryszard i prawdopodobnie Mieczysław.
Kazimierz ma (lub miał- bo być może nie żyje) prawdopodobnie dwoje dzieci: córka Katarzyna ? i syn ?,mieszkał lub nadal mieszka w Krośnie.
Stefan prawdopodobnie miał - 9 żon (takie chodzą słuchy- trochę nieprawdopodobne ) pierwsza Józefa ?, ostatnia Barbara?
Władysława miała 3 mężów ,z pierwszym jedną córkę, z drugim trzy córki – Halinę, Teresę i Elżbietę oraz jednego syna Wiesława-zginął śmiercią tragiczną w wieku 9 lat (w roku 1960)
Pra-pradziadkowie: Władysław Ceroń (ur.1867 r.) & Katarzyna Kazanowska (ur.1870 r.) - rodzice Stanisława
Rodzeństwo Stanisława : ?
Pra-pradziadkowie : NN & Józefa Kozłowska - rodzice Marianny
Rodzeństwo Marianny : ?
Będę wdzięczna za wszelką pomoc i informacje. 

Pozdrawiam serdecznie
Marzena

Po kądzieli
Pradziadkowie: Stanisław Ceroń ( 1896 r. gdzie?- 1948 r. zm. w Warszawie ) & Marianna Kozłowska (1895 r. gdzie?- 1986 r. zm. w Warszawie)
Dzieci Stanisława i Marianny:
1.Stanisława (ur.1915) ,
2.Ryszard (1920 – 1992 zm. w Warszawie),
3.Marian( ur.1922-zm?),
4.Stefan (1924 r.- 1994r.zm. w Warszawie)
5.Halina(1929 r. w Warszawie, zmarła 1972 r.w Warszawie)- moja babcia
6.Pelagia (ur.1927r.-zm.?),
7. Władysława(ur.1932r.-zm. w Warszawie)
Wszyscy urodzeni w Warszawie na Gęsiej
Co do tej pory wiem na temat dzieci Stanisława i Marianny:
Wszyscy w 1940 r .wypędzeni z Gęsiej, gdzie?(księgi meldunkowe z ul. Gęsiej ,nie zachowały się)
Ryszard –stracił palce u ręki, pracując w fabryce jakiej i gdzie ? w trakcie II Wojny Światowej.
Marian-przeniósł się po II Wojnie Światowej (lub w trakcie) do Dębicy woj. Podkarpackie, powiat dębicki, tam urodziły mu się dzieci: Kazimierz , Ryszard i prawdopodobnie Mieczysław.
Kazimierz ma (lub miał- bo być może nie żyje) prawdopodobnie dwoje dzieci: córka Katarzyna ? i syn ?,mieszkał lub nadal mieszka w Krośnie.
Stefan prawdopodobnie miał - 9 żon (takie chodzą słuchy- trochę nieprawdopodobne ) pierwsza Józefa ?, ostatnia Barbara?
Władysława miała 3 mężów ,z pierwszym jedną córkę, z drugim trzy córki – Halinę, Teresę i Elżbietę oraz jednego syna Wiesława-zginął śmiercią tragiczną w wieku 9 lat (w roku 1960)
Pra-pradziadkowie: Władysław Ceroń (ur.1867 r.) & Katarzyna Kazanowska (ur.1870 r.) - rodzice Stanisława
Rodzeństwo Stanisława : ?
Pra-pradziadkowie : NN & Józefa Kozłowska - rodzice Marianny
Rodzeństwo Marianny : ?
Będę wdzięczna za wszelką pomoc i informacje.

Pozdrawiam serdecznie
Marzena