... nie kijem go, to pałką:
- czary-mary na FF z wicy-m za rękę
- wady - (nie używam od dość dawna FF) nie wiem czy rozwiązanie jest uniwersalne i trwałe... (aktualizacja nie popsuje?)
- za radą wooc-a FF z linka - nie sprawdzam, biorę na słowo
- wady - jeśli używasz FF to ... 2x FF się nie da... a do podstawowej przeglądarki wsparcie jest konieczne
- drugi system: tycia partycja dla xp + narzędzia djvu + magazyn .djvu + mały zapas - możliwe bez formatu;
źródła: forum.pclab.pl mamkoputer.info; coś takiego robiłam na 7 czy 8, poszło tak sprawnie, że w ogóle nie pamiętam szczegółów- wady - wszystkie tkwią pomiędzy "powinno" a "działa dobrze"
- idź do piwnicy po "starego przyjaciela, którego niesłusznie nazwałeś gratem", doczyść go, umieść wygodnie (vintage!) i jeśli bardzo stary NIE podłączaj do sieci. Dobrze gdyby miał 2GB RAM i spory plik stronicowania, i usb
- wady - pliki trzeba ściągnąć na nowym pięknym on-line kompie - bardzo pilnując poprawnego rozszerzenia! - i pendrive-m na dziadzia załadować, żeby otworzyć
* Andrasz - jeśli laptop padł od młotka, to sorry bujaj się dalej . Jeśli to problem systemu, to... spytaj WM co Ci tam narobił
Jeśli chcesz pomocy to opisz problem, może wykombinujemy.
------- temat tylko pozornie nie dotyczy genealogii, bo przecież dotyczy dziadka i dostępu do dokumentów , nie wiem tylko czy powinien być w dziale ciekawe linki? Wicy - wiem, że to czytasz - gdzieś może przenieś? --------