Hi,
I'm French man who does genealogy. My ancestors were Polish ( jestem syn których jest rodzina z polski ) but nie mowie po Polsku ( nietety!).
Tworze drzewo genealogiczne mojej rodziny i poszukuje informacji na temat mojego przodka urodzonego w Polsce.
Przepraszam za kłopot, ale chciałbym wiedzieć
My question is : what have we to understand when we see "numerus domus" ( numerat domo ) on vital records ( on left side of the picture ) like
in this example ( http://metryki.genealodzy.pl/metryka.ph ... =307&y=383 )
as you can see, 2 not similar families are in the same "N° domus" 9.
I searched on the web without find an answer. At this time, different families lived in the same house?
Za wszelka pomoc bede niezmiernie wdzieczny
Pozdrowienia, Michel KOWALSKI
P.S : Pewnie zrobiłem dużo błędów? Przetłumaczyłem na polski w Internecie. Wybacz błędy
UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
numerus domus....Czy moźe mi pan pomoć?
Moderator: Moderatorzy
-
- Podziękował/a: 18 razy
- Podziękowano: 5 razy
Re: numerus domus....Czy moźe mi pan pomoć?
Hello,
Numerus domus = house number.
Yes at this time, different families could lived in the same house, maybe there were related?
In Poland after wedding young woman takes surname from husband.
Sometimes in one house lived three families (or more) with different surnames.
Grandmother - mother - daughter, second daughter.
Numerus domus = house number.
Yes at this time, different families could lived in the same house, maybe there were related?
In Poland after wedding young woman takes surname from husband.
Sometimes in one house lived three families (or more) with different surnames.
Grandmother - mother - daughter, second daughter.
POZDRAWIAM
Krzysztof Jerzy Antoni Feluś syn Edwarda wnuk Józefa którego ojcem był Adam od Mateusza potomek Piotra od Mikołaja syn Jana od Sebastiana ?
Hello krzysztof and thank you so much to help me.
Best regards, Michel
Best regards, Michel