Witam,
Może to wina tego, że był okres wakacyjno-urlopowy.
Używam tylko Ahnenblatt
Pozdrawiam
Łukasz
UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
Program genealogiczny
Moderator: Moderatorzy
Re: Program genealogiczny
Witam,
Ja pracuję głównie na Macu, w związku z tym używam programu Reunion 11 dostępnego na stronie http://www.leisterpro.com.
Niestety jest niedostępny tylko na PC, a wielka szkoda bo to jeden z najlepszych programów jakie próbowałem do tej pory. Gorąco polecam jeśli ktoś używa maca. Jest również wersja mobilna. Synchronizacja bazy jest zorganizowana poprzez Dropboxa.
Używam go jako głównego programu do zarządzania drzewem. Wszystkie dokumenty mam pogrupowane na dysku w katalogi np.
- Birth
- Marriage
- Death
- Cementary
itp.
Używam nazw angielskich bo są krótsze niż nasze polskie odpowiedniki.
W Reunion do każdego wydarzenia mam przypięty link do źródeł lub odpowiednich metryk.
Dodatkowo używam myheritage który używam do wyszukiwania powiązań.
Pozdrawiam,
Wojtek
Ja pracuję głównie na Macu, w związku z tym używam programu Reunion 11 dostępnego na stronie http://www.leisterpro.com.
Niestety jest niedostępny tylko na PC, a wielka szkoda bo to jeden z najlepszych programów jakie próbowałem do tej pory. Gorąco polecam jeśli ktoś używa maca. Jest również wersja mobilna. Synchronizacja bazy jest zorganizowana poprzez Dropboxa.
Używam go jako głównego programu do zarządzania drzewem. Wszystkie dokumenty mam pogrupowane na dysku w katalogi np.
- Birth
- Marriage
- Death
- Cementary
itp.
Używam nazw angielskich bo są krótsze niż nasze polskie odpowiedniki.
W Reunion do każdego wydarzenia mam przypięty link do źródeł lub odpowiednich metryk.
Dodatkowo używam myheritage który używam do wyszukiwania powiązań.
Pozdrawiam,
Wojtek