UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo

The end - Przenosiny forum

Opinie o forum, propozycje zmian, uwagi dot. funkcjonowania.

Moderator: Moderatorzy

AUTOR TEMATU
mac
Podziękował/a: 1 raz
Podziękowano: 9 razy
Kontakt:

The end - Przenosiny forum

Post autor: mac » pt kwie 20, 2018 12:56 pm

Witam wszystkich,

przypadł mi niemiły obowiązek "zgaszenia światła" na forum Forgen.pl. Jestem tutaj od początku (zarejestrowałem się dzień po Witku), choć przez ostatnie lata nie korzystałem aktywnie, skupiając się głównie na prowadzeniu forum i strony WTG Gniazdo. Nie myślałem jednak, że doczekam momentu, kiedy Forgen zostanie zamknięty. Wielka szkoda.

W porozumieniu z Witkiem, WTG Gniazdo i Opolskimi Genealogami przenosimy forum na inny serwer, na którym działa w tej chwili strona WTG Gniazdo. To zapewni przynajmniej istnienie archiwum Forgen-u, a być może kontynuację forum w jakiejś formie - nie chcę się wypowiadać na temat szczegółów, bo odpowiednie ustalenia podejmą władze WTG i OG.

Aby wykonać kopię bazy danych i oprogramowania serwera muszę wyłączyć możliwość pisania postów na forum, więc za kilka chwil forum będzie niedostępne. Na czas zmiany serwera, instalacji oprogramowania i przeniesienia bazy danych, adres forgen.pl będzie wskazywał na tymczasową stronę z odpowiednią informacją o niedostępności.

Pozdrawiam
Maciej Głowiak

AUTOR TEMATU
mac
Podziękował/a: 1 raz
Podziękowano: 9 razy
Kontakt:

Re: The end - Przenosiny forum

Post autor: mac » pn maja 14, 2018 2:47 pm

Witam,

archiwum forum zostało zainstalowane na nowym serwerze i będzie utrzymywane przez WTG i OG. Oznacza to, że nie będzie możliwości rejestracji nowych użytkowników oraz logowania się na konta.

Pozdrawiam
Maciej Głowiak

Zablokowany

Wróć do „Do Admina - opinie, sugestie, uwagi”