Posiadam książki autorstwa Edwarda Lewandowskiego:
- Sylwetki nauczycieli ciechanowskich, część I (1994);
- Sylwetki nauczycieli ciechanowskich, część II (1997).
Łącznie znajdują się w nich 133 biogramy osób związanych z edukacją międzywojenną, okupacyjną i powojenną Ciechanowa.
Mała wskazówka znajduje się pod linkiem: https://docs.google.com/spreadsheet/ccc ... zb1E#gid=0.
Chętni proszeni są o podawanie interesujących ich nazwisk, a także adresu e-mail (można na PW), ponieważ tą drogą zamierzam wysyłać skany biogramów.
Pozdrawiam
Maria
UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
Sylwetki nauczycieli ciechanowskich cz. I-II
Moderator: Moderatorzy
-
AUTOR TEMATU - Posty: 280
- Podziękował/a: 10 razy
- Podziękowano: 125 razy
Sylwetki nauczycieli ciechanowskich cz. I-II
Konto zawieszone.
Chcę podziękować wszystkim osobom, które udzieliły mi pomocy. Jednocześnie, przepraszam wszystkich, którym nie będę mogła już pomóc.
Pozdrawiam
Maria
Chcę podziękować wszystkim osobom, które udzieliły mi pomocy. Jednocześnie, przepraszam wszystkich, którym nie będę mogła już pomóc.
Pozdrawiam
Maria
Re: Sylwetki nauczycieli ciechanowskich cz. I-II
To ja jeszcze poproszę, jeśli można, pana Władysława Gromnego pochowanego (razem z Zofią Jarosz) w Łukowie (zginął w tym samym transporcie).
Beata