Serdecznie pozdrawiam,
UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
USC godne polecenia
Moderator: Moderatorzy
-
Claire
- Podziękowano: 3 razy
Re: USC godne polecenia
Ja polecam USC Wilga - cudowna Pani Monika już po raz drugi przesłała mi kserokopie akt zupełnie za darmo i jeszcze nie mogąc odnaleźć jednego aktu przewertowała kilka roczników wstecz i naprzód...a na koniec miłego listu życzyła mi powodzenia w poszukiwaniach
Serdecznie pozdrawiam,
Serdecznie pozdrawiam,
Chciałabym do tej listy dopisać USC Platerów w pow.łosickim. Pani Kierownik - miła i kompetentna zasługuje na 6, szczególnie, że kontakt był wyłącznie listowno - telefoniczny.
Przyłączam się też do słów pochwały dla USC Mszczonów.
Pozdrawiam Elżbieta
Przyłączam się też do słów pochwały dla USC Mszczonów.
Pozdrawiam Elżbieta
-
Andrzej 1966
- Podziękował/a: 15 razy
- Podziękowano: 2 razy
No to ja dorzucę USC w Dorohusku (lubelskie). Pełne zrozumienie i chociaż aktu nie mogłem otrzymać w formie odpisu czy też ksero, pełna informacja przez telefon zaspokoiła moją potrzebę informacji.
Andrzej
Andrzej
Andrzej Dobkiewicz
Świdnica
Nazwiska w mojej genealogii: Dobkiewicz (Litwa, Łotwa), Wudniak (Kujawy, Berlin), Thulie, Horski i Gerczak (Busk i Lwów), Stankiewicz (Litwa), Kólczyński (Kujawy), Justyniak, Cebula i Żmija (krakowskie).
Świdnica
Nazwiska w mojej genealogii: Dobkiewicz (Litwa, Łotwa), Wudniak (Kujawy, Berlin), Thulie, Horski i Gerczak (Busk i Lwów), Stankiewicz (Litwa), Kólczyński (Kujawy), Justyniak, Cebula i Żmija (krakowskie).
-
jurek49
- Podziękował/a: 3 razy
- Podziękowano: 1 raz
Ja również chciałbym polecić Panie z USC w Gidlach, pow. Radomsko, za pomoc i ręczne sprawdzenie ksiąg urodzeń, zgonów i ślubów od 1908 roku. Otrzymałem więcej danych niż się spodziewałem.
-
zetka
- Podziękował/a: 151 razy
- Podziękowano: 28 razy
- Kontakt:
To ja też pochwale i myślę ze nie zapeszę - USC w Czernichowie woj . małopolskie za super podejście i genealogiczne zrozumienie
Pozdrawiam Żaneta
Indeksuję Bejsce, Kazimierzę Wielką i Małą -pomogę odnaleźć przodków w tych parafiach
Szukam ślubu Andrzeja Otwinowskiego z Marianną Ekielman
mój blog http://korzenieprzodkow.blogspot.com/
Indeksuję Bejsce, Kazimierzę Wielką i Małą -pomogę odnaleźć przodków w tych parafiach
Szukam ślubu Andrzeja Otwinowskiego z Marianną Ekielman
mój blog http://korzenieprzodkow.blogspot.com/
-
gensi61
- Podziękował/a: 6 razy
Chciałabym pochwalić panią w USC w Opalenicy [Wielkopolska] za pomoc i ręczne sprawdzenie ksiąg urodzeń, zgonów i ślubów.
Pozdrowienia Genowefa
Poszukuje: Schulz, Szulc, Vogel, Wojtkowiak, Perzak- okolice Opalenicy
-
Ilona Brzezicka
- Podziękował/a: 7 razy
- Podziękowano: 5 razy
To ja też pochwalę:U.S.C :Kargowa,Sulechów i Kazimierz Dolny (10+)Bardzo miłe Panie,pomocne,doradzają,bardzo miła rozmowa.Nie polecam ,a wręcz odradzam U.S.C. Międzychód (1-)Pani baardzo nieprzyjemna
Pozdrawiam Ilona Brzezicka

Pozdrawiam Ilona Brzezicka
Ostatnio zmieniony czw lut 05, 2009 10:22 am przez Ilona Brzezicka, łącznie zmieniany 1 raz.
Z serdecznymi pozdrowieniami z Kargowej
Ilona
Ilona
Witam.
A ja polecam USC w Trzebielu i Łęknicy woj.Lubuskie.
Wszystki sprawnie załatwione,przysłali mi akty o której prosiłem,zrobiłem przelew,wszystko godne polecenia.
Pozdrawiam
Lemejda Krzysztof
A ja polecam USC w Trzebielu i Łęknicy woj.Lubuskie.
Wszystki sprawnie załatwione,przysłali mi akty o której prosiłem,zrobiłem przelew,wszystko godne polecenia.
Pozdrawiam
Lemejda Krzysztof
-
azymek5
- Podziękował/a: 6 razy
- Podziękowano: 14 razy
Polecam USC w Żmudzi (lubelskie). Wiele minut spędzonych przy telefonie i przeszukiwanie ksiąg a jednak cierpliwa pani dopytywała się co jeszcze... I tak kilka razy w ciągu tygodnia. Oraz USC W-wa ul.Smyczkowa, Wydział Archiwalny - wyczerpujące odpowiedzi na moje pisemne prośby i oczywiście finał: wiadomosci z metryk w domu.
Edek
Edek
-
hykiel
- Podziękował/a: 75 razy
- Podziękowano: 41 razy
Chcę dodać do naszej listy "Przyjazny USC" urząd z Iławy. Dzisiejszy kontakt telefoniczny dokazał sympatycznego traktowania petenta . Dokonano wstępnego odszukania aktu przy dokladnosci 4 lat i poinformowano że jak do celów genealogicznych to może chcę potwierdzoną kopie za 5zł.
Mam pomysł może stwórzmy dyplom forum Forgen, nadajmy tytuł " Przyjazny Genealogom USC" i przeslijmy tym wyróżnionym USC
Mam pomysł może stwórzmy dyplom forum Forgen, nadajmy tytuł " Przyjazny Genealogom USC" i przeslijmy tym wyróżnionym USC
pozdrawiam
Jurek Hykiel
Jurek Hykiel
-
Zbychu1949
- Podziękował/a: 2 razy
- Podziękowano: 3 razy
-
Basiaplewka
- Podziękował/a: 16 razy
- Podziękowano: 19 razy
Popieram Magdo!kufferka pisze: 6 +++ dla pani z USC w Zbąszyniu!
Bardzo miła i kompetentna urzędniczka z genealogiczną duszą
Dla USC w Zbąszyniu
Pozdrawiam serdecznie, Basia Cywińska
-
mateusz1010
Jurku pomysł fajny, w całości popieram, ale aby przystąpic do realizacji każdy musiałby wyrazić zgodę, w co wątpie.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Mateusz Fryszer
-
hykiel
- Podziękował/a: 75 razy
- Podziękowano: 41 razy
Mozna przeprowadzić ankietę - tylko jak to sie robi.
Ja nie mam teraz czasu na uczenie sie i zajmowanie sie tym z powodu prac nad spisem 3 DSK
Ja nie mam teraz czasu na uczenie sie i zajmowanie sie tym z powodu prac nad spisem 3 DSK
pozdrawiam
Jurek Hykiel
Jurek Hykiel
Polecam USC Łódź Centrum - bardzo dobry kontakt telefoniczny. Otrzymałam pocztą w ekspresowym czasie kserokopię aktu zgonu brata mojej babci.
USG Gdów również polecam - szybko i miło
USG Gdów również polecam - szybko i miło
Szukam: Kożuszko, Ostrowski, Wiewiórka, Czech, Paralusz, Paliwoda / Światłowski, Nowak, Zawadzki, Dragan, Woźniak, Karnas
Miejsce: Trembowla, Wybranówka, Podhajczyki, Białoskórka, Lubrza, Lwówek Śląski / Sieradz, Targowisko, Liplas, Dytmarów, Solniki
Miejsce: Trembowla, Wybranówka, Podhajczyki, Białoskórka, Lubrza, Lwówek Śląski / Sieradz, Targowisko, Liplas, Dytmarów, Solniki