od dwóch dni nie mogę dostać się na strony Słownika .Jest zamnknięty skan i nie otwiera się w żadnej opcji.Czy to awaria ?.Pozdrawiam Helenka.
UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
Jak otworzyć Słownik geograficzny Królestwa Polskiego?
Moderator: Moderatorzy
-
helenka13
AUTOR TEMATU - Posty: 457
- Podziękował/a: 278 razy
- Podziękowano: 128 razy
Jak otworzyć Słownik geograficzny Królestwa Polskiego?
Witajcie,
od dwóch dni nie mogę dostać się na strony Słownika .Jest zamnknięty skan i nie otwiera się w żadnej opcji.Czy to awaria ?.Pozdrawiam Helenka.
-
Zatoka
- Podziękował/a: 2 razy
- Podziękowano: 17 razy
Re: Jak otworzyć Słownik geograficzny Królestwa Polskiego?
Ja tę awarię obserwuję od kilku dni. Precyzując wypowiedź Helenki. Po wpisaniu w wyszukiwarce nazwy miejscowości wyświetla się lista stron na których ona występuje. Dopiero próba otwarcia konkretnej strony kończy się niepowodzeniem. Podobnym niepowodzeniem kończy się próba otwarcia strony konkretnej miejscoowści jeżeli była uprzednio podlinkowana do jakiegoś zbioru np. Genepedia. Czy ktoś z Was próbował już w tej sprawie gdzieś interweniować ?
Pozdrawiam
Janusz
Pozdrawiam
Janusz
Janusz Wegner
Genepedia
Poszukuję wszelkich informacji o osobach noszących te nazwisko, szczególnie z zasobów pozametrykalnych.
Genepedia
Poszukuję wszelkich informacji o osobach noszących te nazwisko, szczególnie z zasobów pozametrykalnych.
-
elgra
- Podziękował/a: 154 razy
- Podziękowano: 202 razy
Tymczasem można przeglądać tutaj:
http://www.mimuw.edu.pl/polszczyzna/SGK ... l#x3-50002
http://www.mimuw.edu.pl/polszczyzna/SGK ... l#x3-50002
Pozdrawiam, Elżbieta z d. Cibińska
szukam:
Czemeryński Chyliński Sander-Ukraina
Cibiński Niestój Bodzioch Widurski -pow. Jędrzejów
Grabowski Pawlik Szumiński -Wysocice Sieciechowice (małopolskie)
szukam:
Czemeryński Chyliński Sander-Ukraina
Cibiński Niestój Bodzioch Widurski -pow. Jędrzejów
Grabowski Pawlik Szumiński -Wysocice Sieciechowice (małopolskie)
na stronie serwisu "Otwarta nauka" zamieszczona jest informacja która pewnie dotyczy niedalekiej przyszłości
Obu koleżankom dzięki za linki, a jeszcze wczoraj na stronie UW nie mogłem uruchomić Słownika - a dzisiaj proszę bardzo działaSerwis "Domena Internetowych Repozytoriów Wiedzy" (DIR) został zastąpiony serwisem "Otwarta nauka". Nadal pozostają dostępne zasoby pełnotekstowe byłego serwisu DIR - Zasoby Polskie, w tym Słownik geograficznego Królestwa Polskiego. Materiały te są dostepne także przez zamieszczone poniżej linki w kategorii "Zasoby pełnotekstowe".
Krzysztof
www.mojedrzewko.pl
www.mojedrzewko.pl
-
Zatoka
- Podziękował/a: 2 razy
- Podziękowano: 17 razy
Informacja którą podałeś Krzysztofie nie sprawdza się. Słownik nadal otwiera się w sposób jaki powyżej opisałem.
Podrawiam
Janusz
Podrawiam
Janusz
Janusz Wegner
Genepedia
Genepedia
-
helenka13
AUTOR TEMATU - Posty: 457
- Podziękował/a: 278 razy
- Podziękowano: 128 razy
Witajcie,
Drogie Ele ,otworzyłam i ściągnęłam , a niestety strona stara nadal nie działa. Całuski z Wrocławia
Helenka.
Drogie Ele ,otworzyłam i ściągnęłam , a niestety strona stara nadal nie działa. Całuski z Wrocławia
-
marysia13
- Podziękował/a: 3 razy
- Podziękowano: 14 razy
Nie wiem czy nadal są problemy z otworzeniem Słownika ... , ale ja bez problemu otwieram słownik w przeglądarce Mozilla Firefox.
Pozdrawiam Marianna.
Pozdrawiam Marianna.