UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo

Gil,Plutecki,Pachulski,Ciepała,Fundament,Charmaj,Bańka,Baran

Miejsce dla przedstawienia poszukiwanych nazwisk

Moderator: Moderatorzy

NOWY TEMAT tworzymy wyłącznie poprzez bazę danych "Szukam nazwiska" (górne menu forum)
Awatar użytkownika

AUTOR TEMATU
Elpa
Podziękował/a: 45 razy
Podziękowano: 10 razy

Gil,Plutecki,Pachulski,Ciepała,Fundament,Charmaj,Bańka,Baran

Post autor: Elpa » wt lut 03, 2009 7:46 pm

Nawiążę kontakt z osobami noszącymi nazwiska: Gil, Plutecki, Pachulski, Nogieć, Ciepała, Fundament, Charmaj, Baran, Bańka.Miejsce:Małopolska.
Rodzice Jakuba: Antoni Ciepała i Marianna z Bańków
Rodzice Katarzyny; Antoni Charmaj/ Harmaj i Konstancja z Baranów
Mój prapradziadek- Jakub Ciepała(*w Biskupicach k. Iwanowic + 1891) - ż. Katarzyna z Charmajów,*1823/4 +1895
Ich dzieci: Walenty,Józef,Maria(imię mogło być inne)
Dzieci Walentego: Piotr,Władysław,Stanisława,Zofia,Rozalia
Dzieci Marii(?): Jan(był szewcem), Marianna(wyj. do Sosnowca), Julianna(wyj. do Sosnowca)
Dzieci Józefa: Rodzina jest mi znana.Józef *1866r. Ożenił się w 1895r z Marcjanną z d. Gil(wdowa po Wojciechu Klupa-zm. 1892 w Maszkowie)*1871 +1919,c. Szymona Gila i Marianny z Fundamentów
W rodzinie mojej prababci Marcjanny Gil występują 2 imiona:Wojciech Gil i Ludwika Gil.Kim byli dla Marcjanny?

Mój pradziadek - Szymon Pachulski(mógł pochodzić z Michałowic) -ż.Karolina Plutecka
Ich syn: Piotr Pachulski(*1887 w Michałowicach,kowal) I ż. Łucja Nogieć z Młodziejowic,*1893 + przed rokiem1921(bezdzietni)
mój dziadek : Piotr Pachulski jako wdowiec po Łucji ożenił się z Teresą Ciepała(* 1896 Biskupice) c. Józefa i Marcjanny Ciepałów
Czy ktoś ma w swoim drzewie gen. wymienione osoby?Interesuje mnie również osoba pierwszej żony mojego dziadka Łucji Nogieć.
Pozdrawiam. Elżbieta Pawlak
Ostatnio zmieniony ndz paź 24, 2010 2:09 pm przez Elpa, łącznie zmieniany 1 raz.
Ela
Nazwiska szukane w Małopolsce; Konstancja z Baranów,Katarzyna z Domagałów (Skoruchowa?), Charmaj/Harmaj/Armaj, Klupa, Nogieć, , Ciepała, Fundament
Świętokrzyskie: Pacholski - XVII-XIX w.

złota wilczyca
Podziękował/a: 3 razy
Podziękowano: 1 raz

Re: Gil,Plutecki,Pachulski,Ciepała,Fundament,Charmaj,Bańka,B

Post autor: złota wilczyca » sob sie 07, 2010 8:06 am

Witam!

U mnie w drzewie występuje Aniela baran(zmarła w 1972 w Krakowie), była żoną Mieczysława Ufira(zmarł w 1968 także w Krakowie) i mieli 2 dzieci-Teresę oraz Andrzeja, niestety więcej informacji na jej temat nie posiadam.

Występuje u mnie również nazwisko Gil-Franciszek Gil był mężem Marii Ufir i mieli syna Bolesława. Ożenił się on z Genowefą i mieli 2 dzieci- Mariusza oraz Renatę. Najprawdopodobniej wszyscy mieszali/mieszkają w Małopolsce, w okolicach Krakowa.

Pozdrawiam

Aleksandra

Kikoo1978
Podziękował/a: 4 razy
Podziękowano: 1 raz

Post autor: Kikoo1978 » pn paź 31, 2011 7:21 am

Witam,

W mojej dalekiej rodzienie wystepuje nazwisko Ciepala.Jest ta maz kuzynki mojej mamy z Makowa.Prosze sie skontaktowac na priva jesli konieczne.

Pozdrawiam

Proszę o podpisywanie postów - AL
Aleksandra G.

woj krakowskie: Rusek, Wiencek, Żabicka, Glanowski(a), Dela, Kozinski(a), Rojek, Chaba
woj slaskie: Kukuła, Dorison, Schröfel, Täuber,Domogalla (Domogała), Kołodziej, Burek, Żydek

Awatar użytkownika

AUTOR TEMATU
Elpa
Podziękował/a: 45 razy
Podziękowano: 10 razy

Post autor: Elpa » wt lis 08, 2011 10:01 pm

Dziękuje. Wiadomosc wysłałam na priw.
W moim drzewie nazwisko Domagala( Domagała) pojawia się raz, jest to moja prapra ..babka Katarzyna Ciepala z domu. Domagala, zona Piotra.Zyla na przelomie XVIII /XIXw. zmarla w Biskupicach k. Iwanowic( krakowskie). Nazwisko to wielokrotnie pojawia się w sasiedniej par. Sieciechowice.

Ela
Ela
Nazwiska szukane w Małopolsce; Konstancja z Baranów,Katarzyna z Domagałów (Skoruchowa?), Charmaj/Harmaj/Armaj, Klupa, Nogieć, , Ciepała, Fundament
Świętokrzyskie: Pacholski - XVII-XIX w.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Szukam nazwiska”