UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
Kwaśnik, Kocik - małopolskie, podkarpackie
Moderator: Moderatorzy
Kwaśnik, Kocik - małopolskie, podkarpackie
Witam , szukam przodków o nazwisku Kwaśnik, Kocik - małopolskie, podkarpackie, ew. lubelskie.
-
- Podziękowano: 153 razy
Re: Kwaśnik, Kocik - małopolskie, podkarpackie
W 1915 w parafii Brzesko zmarł Kocik Władysław
Mieczysław
Witam, dziękuję za informację, czy mogę prosić o więcej danych? Byłabym bardzo wdzięcznamieczysław maziarski pisze:W 1915 w parafii Brzesko zmarł Kocik Władysław
pozdrawiam
Magda
-
- Podziękował/a: 77 razy
- Podziękowano: 20 razy
W parafii Przeworsk ... podkarpackie występuje obfitość nazwiska Kwaśniak.magdakk pisze:Witam , szukam przodków o nazwisku Kwaśnik, Kocik - małopolskie, podkarpackie, ew. lubelskie.
Maria Łopaciuk
interesują mnie parafie: Bieździedza, Przeworsk, Waręż, Borysław, Drohobycz, Sambor ! ! ! ( Galicja ) , Skrwilno, Rogowo(<--Kujawy)
interesują mnie parafie: Bieździedza, Przeworsk, Waręż, Borysław, Drohobycz, Sambor ! ! ! ( Galicja ) , Skrwilno, Rogowo(<--Kujawy)
A w jakich latach? Bo ok. 1904 roku nastąpiła gdzieś urzędowa pomyłka i od tej pory Kwaśnik zmieniło się na Kwaśniak.MariaŁopaciuk pisze:magdakk pisze:
W parafii Przeworsk ... podkarpackie występuje obfitość nazwiska Kwaśniak.
-
- Podziękowano: 153 razy
Jeśli szukasz przodków,to daj przynajmniej na początek imiona i nazwiska i rok urodzenia dziadków i w jakiej miejscowości,bo wariantówj jest zbyt wiele.
Mieczysław
Dziadek Władysław Kocik urodził się w 1905 r w Janowicach, ożenił się z Marią z d. Golba (ur. 1910 w Biskupicach Radłowskich) pobrali się w Radłowie (nie znam daty). Najprawdopodobniej jego ojciec miał na imię Władysław. Może to ten z Brzeska. Dopiero zaczynamy poszukiwania, więc nie bardzo wiem jak się za to zabrać. Będę wdzięczna za jakieś informacje.mieczysław maziarski pisze:Jeśli szukasz przodków,to daj przynajmniej na początek imiona i nazwiska i rok urodzenia dziadków i w jakiej miejscowości,bo wariantówj jest zbyt wiele.